As'noapte înainte de culcare, zic să mai intru pe Facebook de pe telefon. De parcă n-aş fi putut dormi bine dacă nu făceam asta. Doar circulă acea vorbă : "Facebook e la fel ca frigiderul". Deşi ştii ce ai în frigider, la câteva ore îi mai faci o vizită, îl deschizi şi te uiţi în gol. Dar crezi în chestia asta şi deschizi frigiderul de câteva ori pe zi( săracele balamale). La fel stă treaba şi cu facebook-ul ,mai ales seara când găseşti câte o melodie, un "noapte bună".
În punctul ăsta am ajuns şi aseară şi mi-am adus aminte de un lucru de-a dreptul enervant care a şi dispărut de altfel. Nici nu prea mai stau online pe messenger, dar nici la offline nu am mai găsit mesajele "stresante". După cum cred că v-aţi dat şi voi seama, e vorba de mass-uri. Pe la 15-16 ani, având în listă tot nişte ţânci, nu era zi şi mai ales seară în care să nu se deschidă măcar o fereastră şi să apară:
SAU
*Nb all. va pup :*:*:*:*:* bye bye
SAU
*te iubesc printesa mea.nb la toti
SAU
* 2)Cate inimioare imi dai?
1) ♥ = Te urasc
2) ♥♥ = Iti vreau binele
3) ♥♥♥ = Te iubesc!
4) ♥♥♥♥ = Esti totul pentru mine
5) ♥♥♥♥♥ = Te adooor`
6) ♥♥♥♥♥♥ = Imi placi
Raspuns obligatoriu, da mai departe ca sa vezi cate inimioare primesti.
La modă era şi hi5-ul şi mai facem de nişte mass-uri :)) Cum punea cineva o poză(în special fetele, dar se găseau şi câţiva "cocălari"), hop şi mesajul:
Poza noua :X dati un comm dau back
Acum e mai altfel, românii au facebook şi deja sunt mulţi. De exemplu, în judeţul Iaşi sunt 257160 utilizatori fb, iar în România 5810420.
E plăcut totuşi să-ţi aminteşti de unele lucruri pe care le-ai trăit pe propriul mess.
Dacă v-aţi adus şi voi aminte, poate îmi lăsaţi vreun comentariu cu mass-urile de care vă este dor. Iar dacă v-a plăcut postarea, nu pot decât să vă mulţumesc pentru atenţie şi să vă rog să daţi un like/share de vreţi.
Vă mai aştept pe aici!
Top 3 postări
-
Asa cum ziceam ieri pe facebook , n-am avut parte de o calatorie prea placuta. De cele mai multe ori, nu tin musai sa stau jos in autob...
-
De vreo jumatate de an am vazut la tv si mai apoi am tot cautat pe internet diverse informatii cu privire la o planta speciala. De fapt e vo...
-
Cu toate ca nu aveam neaparat o problema grava de sanatate, am mers la Topkineto si am facut zilele trecute 3 sedinte de kinetoterapie. Ast...
vineri, 29 martie 2013
vineri, 22 martie 2013
În seara asta mă uit pe TVR
La cum a arătat şi arată în continuare vremea de afară, e clar că în seara asta trebuie să stai undeva cât mai ascuns. Sau cu alte cuvinte.. dacă "ţi-e pohui", prima alegere e "acasă" şi te poţi uita la tv. E din nou vineri şi .."Românii au talent". Emisiunea e interesantă, însă nu a reuşit să mă atragă suficient de mult încât să fiu prezent vineri de vineri de la 20:30 pe PROTV.
O informaţie de ultimă oră o aduce în seara asta la TV şi pe Sabina, fata din Covasna care a purtat cu mândrie o bentiţă tricoloră la şcoală.Dacă sunteţi interesaţi , ora 21-Realitatea TV.
Singura alegere pentru mine este însă meciul naţionalei de fotbal.
Ungaria-România, 21:30 TVR1
Am urmarit aseară cu mare interes emisiunea Replay de pe TVR1 , fiindu-mi trezit orgoliul de român din mine, care aşteaptă o nouă victorie mare. Aceasta este prima şansă pentru tricolori. I-am mai bătut pe vecinii unguri, aşa că totul e posibil şi cum se zice... "victoria stă în bocancii alor noştri". E drept că acum mai bine de 10 ani jucau printre alţii Hagi, Adrian Ilie, dar şi tinerii la acea vreme Chivu şi Mutu.
Nu-mi rămâne decât să vă urez vizionare plăcută şi HAI ROMÂNIA!
O informaţie de ultimă oră o aduce în seara asta la TV şi pe Sabina, fata din Covasna care a purtat cu mândrie o bentiţă tricoloră la şcoală.Dacă sunteţi interesaţi , ora 21-Realitatea TV.
Singura alegere pentru mine este însă meciul naţionalei de fotbal.
Ungaria-România, 21:30 TVR1
Am urmarit aseară cu mare interes emisiunea Replay de pe TVR1 , fiindu-mi trezit orgoliul de român din mine, care aşteaptă o nouă victorie mare. Aceasta este prima şansă pentru tricolori. I-am mai bătut pe vecinii unguri, aşa că totul e posibil şi cum se zice... "victoria stă în bocancii alor noştri". E drept că acum mai bine de 10 ani jucau printre alţii Hagi, Adrian Ilie, dar şi tinerii la acea vreme Chivu şi Mutu.
Nu-mi rămâne decât să vă urez vizionare plăcută şi HAI ROMÂNIA!
miercuri, 20 martie 2013
Arta hoţiei sau de ce se fură orice in România (partea I)
Spun foarte clar de la inceput ca nu vreau sa denigrez imaginea tarii mai mult decat o fac "actorii" urmatoarelor randuri, ci doar sa prezint realitatea sau "adevarul gol golut" cum bine zicea Puya acum cativa ani.
Orice motiv ar avea, hotii stiu sa-si faca treaba si dispar tot felul de lucruri oricat de precaut ai putea fi. Principalele cauze sau minusuri ale societatii care determina furturile sunt:
-lipsa de educatie;
-inexistenta prevenirii acestor fapte, ci doar constatarea lor;
-situatia socio-economica a tarii.
Pe langa aceste cauze, probabil mai exista foarte multe altele care difera de la caz la caz.
Romania, tara majoritar ortodoxa este si tara in care hotii nu au frica de Dumnezeu.In Romania a fost posibil sa se fure un clopot vechi de 300 de ani si care cantarea 600 de kilograme pentru a fi vandut pe bucati la fier vechi. Tot aici au fost furate si moastele Sfantului Nectarie din Manastirea Radu Voda. Se pare ca totul era foarte bine pus la punct, destinatia moastelor fiind Germania.
Acum vreo 4 ani, patronul echipei Steaua Bucuresti, Gigi Becali, a patit-o si el. Fiindu-i furata masina , acesta a considerat ca e mai simplu sa-si recupereze singur masina. Actionand mai repede decat autoritatile competente, actualul parlamentar a fost in arest pentru o presupusa sechestrare a hotilor, in timp ce faptasii au ramas in libertate.
Doua cazuri recente din Iasi au fost cap de afis mai multe zile. Primul dintre ele, prezentat initial ca o pierdere s-a transformat peste noapte intr-un furt. Angajatul unui amanet din Iasi a furat treptat aproximativ o jumatate de kilogram de aur si a inchipuit un intreg scenariu pentru a iesi basma curata, insa ghinion...nu a mers planul cum si-a dorit.
Al doilea caz reprezinta mai presus de orice , o pierdere de patrimoniu, fiind furate statui aflate pe domeniul public. Hotii au mers in Parcul Copou cu un carucior in care au incarcat busturile oamenilor de cultura Nicolae Gane, Ciprian Porumbescu si Barbu Stefanescu Delavrancea. Apoi acestea au ajuns bucati la fier vechi. Se pare ca pierderea este de aproximativ 200000 lei , dar si mai dureros este faptul ca ele erau in parc de 93 de ani, perioada in care au trecut cu brio si unui razboi.
In alta postare voi aborda furturile facute cu ajutorul autoritatilor cand vine vorba de defrisarea padurilor, asfaltari, achizitii publice.
luni, 11 martie 2013
Bilete RATP mai scumpe
De ieri, din data de 10.03.2013 , biletele de calatorie sunt mai scumpe. La fel si tarifele pentru abonamente au fost majorate. Pe langa faptul ca sunt mai scumpe in comparatie cu biletele/abonamentele de calatorie din alte orase, tarifele par ca au fost fixate dupa ureche. Daca inainte o calatorie costa 1,9 lei, iar doua 3,7 lei, acum sunt 2 lei, respectiv 4 lei. La fel si setul de 10 calatorii a trecut de la 16 la 19 lei.
Se presupune ca daca iti cumperi mai multe calatorii, pretul per calatorie ar trebui sa fie unul mai mic. Da' de unde atata bucurie?...nici macar la setul de 10 calatorii nu poti sa zici ca ai incheiat o super afacere , din moment ce setul costa 19 lei, iar 10 bilete cu o calatorie sau 5 bilete cu cate doua calatorii sunt 20 de lei.
Anuntul de pe site-ul RATP este urmatorul:
Incepand cu data de 10.03.2013, tarifele biletelor si ale urmatoarelor tipuri de abonamente se modifica astfel:
- bilet o calatorie: 2 lei
- bilet doua calatorii: 4 lei
- set bilete 10 calatorii: 19 lei
- liber o zi (toate liniile): 8 lei
- abonament o linie 30 zile: 75 lei
- abonament doua linii 30 zile: 90 lei
- abonament toate liniile 30 zile: 120 lei
- liber la purtator 30 zile: 200 lei
- abonament o linie 15 zile: 38 lei
- abonament doua linii 15 zile: 45 lei
- abonament toate liniile 15 zile: 60 lei
De asemenea, se introduce un nou tip de liber la purtator, valabil 90 de minute, avand pretul de 4 lei, care se emite doar electronic (prin SMS) sau de la automatele de bilete si este valabil pe orice mijloc de transport al RATP.
Tariful special de calatorie pentru persoanele depistate fara legitimatie de calatorie valabila se majoreaza la 45 lei.
Biletele achizitionate la vechile preturi pâna la data de 09.03.2013 inclusiv sunt valabile pâna la 24.03.2013 inclusiv, iar abonamentele sunt valabile pâna la expirare.
Ca sa compar tarifele, am ales Bucurestiul si Constanta, deoarece sunt orase comparabile cu Iasul in ce priveste marimea si eventual lungimea traseelor.
Constanta
Bilet una calatorie 1,75
Bilete doua calatorii 3,50
Set bilete 10 calatorii 17,50
Bilet una calatorie « Constanta City Tour « = 3 ore 5,00
Bilet una calatorie « Constanta City Tour « = 6 ore 8,00
Bilet una calatorie « Constanta City Tour « = 12 ore 12,00
ABONAMENTE
Una linie (60 calatorii) 55,00
Doua linii (120 calatorii) 80,00
Toate liniile (nominalizat ~ 180 calatorii) 110,00
Toate liniile la purtator (nenominalizat ~ 270 calatorii) 140,00
Bucuresti
Cazul Bucuresti este unul aparte, fiind un oras mai mare. Exista si parteneriatul RATB cu Metrorex pentru biletele unice, insa un lucru e sigur: cardurile de calatorii pot fi incarcate cu 1,3 lei pentru o calatorie in oras.
Inteleg ca au aparut destule scumpiri din 2010(ultima data cand au fost scumpite biletele si abonamentele) pana azi, dar doar la Iasi a crescut, de exemplu, pretul carburantilor?
Vacanta Cipru
Este o destinatie din ce in ce mai cautata pentru vacanta, pentru ca are cam tot ce ii trebuie unui concediu reusit: atractii turistice, plaja, dar si viata de noapte activa.
Daca doriti sa vizitati Turcia si Grecia in acelasi timp, atunci Cipru este alegerea potrivita, veti gasi plaje mediteraneene insorite, sate incantatoare, ruine ale civilizatiilor antice si cultura locala deosebita. Desi relativ compacta, insula va ofera un peisaj variat, de la munti impaduriti pana la plaje cu nisip. Zidurile venetiene, castelele cruciatilor si mozaicurile romane pe care le puteti vedea la tot pasul stau marturie a unei istorii de peste 10.000 de ani. Puteti merge sa vizitati Acropola si Odeonul ce dateaza din sec. 2, Casa lui Dionysos si Poarta Famagusta singura dintre cele trei porti ale Nicosiei. Specificul bucatariei cipriote este dat de clima mediteraneeana, geografie si istorie. Aceasta a evoluat ca o fuziune intre bucataria greaca si turca, cu un farmec local.
Eu unul iti recomand sa vezi de un sejur in turcia 2014 si oferta antalya 2014.
Daca doriti sa vizitati Turcia si Grecia in acelasi timp, atunci Cipru este alegerea potrivita, veti gasi plaje mediteraneene insorite, sate incantatoare, ruine ale civilizatiilor antice si cultura locala deosebita. Desi relativ compacta, insula va ofera un peisaj variat, de la munti impaduriti pana la plaje cu nisip. Zidurile venetiene, castelele cruciatilor si mozaicurile romane pe care le puteti vedea la tot pasul stau marturie a unei istorii de peste 10.000 de ani. Puteti merge sa vizitati Acropola si Odeonul ce dateaza din sec. 2, Casa lui Dionysos si Poarta Famagusta singura dintre cele trei porti ale Nicosiei. Specificul bucatariei cipriote este dat de clima mediteraneeana, geografie si istorie. Aceasta a evoluat ca o fuziune intre bucataria greaca si turca, cu un farmec local.
Eu unul iti recomand sa vezi de un sejur in turcia 2014 si oferta antalya 2014.
miercuri, 6 martie 2013
Marketing direct
Pentru că am început să pregătesc licenţa cât de cât, mai trebuie să pun mâna şi pe câte o carte. :D
Am apelat la ajutorul celor de la librăria online Libris.ro şi au venit în ajutorul meu cu o carte.
Marketing direct pe înţelesul tuturor de Drayton Bird
Mă adresez studenţilor, pasionaţilor sau celor care lucrează şi au legătură cu marketingul în general.Dar nu doar lor, ci şi celor din finanţe-bănci, celor care au câte o afacere sau vor să iniţieze una, precum şi simplilor consumatori care dau peste tot de marketingul direct şi pot deslusi astfel avantajele şi dezavantajele când apelează la aceste servicii.
Sincer să fiu, mă aşteptam să parcurg o parte din carte şi apoi să mă plictisesc, însă a fost invers. Pe măsură ce dădeam paginile deveneam şi mai atras.
Cartea are la bază marketingul direct reprezentat de expedierea prin poştă. Există o anumită ordine a etapelor pentru cei care apeleaza la marketingul direct:
-găsirea unui client posibil;
-crearea unei legături pe termen lung;
-transformarea dintr-un client oarecare, în prieten.
Sunt prezentate modurile de comunicare pe care le poţi folosi în funcţie de situaţie, iar autorul a insistat pe aspectele de care trebuie ţinut cont pentru fiecare:
-direct mailul;
-materiale publicitare la domiciliu;
-ziarele şi revistele;
-mijloacele de comunicare radio şi TV;
-telefonul;
-posterele;
-reviste pentru clienţi;
-internetul şi e-mailul.
Recunosc că mi-a plăcut cartea pentru simplul fapt că e scrisă de cineva din domeniu şi care nu a insistat pe teorie. Totul e bazat pe experienţa personală a autorului de-a lungul anilor, atât cu reuşite, cât şi cu eşecuri şi este presărat cu exemple care mai de care mai concludente pentru situaţiile care pot apărea.
Un lucru mi-a plăcut foarte mult cum a fost punctat în carte şi se potriveşte de minune cu viaţa de zi cu zi. Dacă prezinţi ceva într-un mod diferit, nu înseamnă că este mai bun. Clienţii vor să fii exact în informaţii, nu neapărat inteligent şi distractiv.
Sper să vă fi făcut curioşi, iar dacă doriţi cartea, o găsiţi pe siteul librăriei online Libris.ro .
Mai găsiţi acolo o sumedenie de cărţi din diverse categorii:
Afaceri Economie
Artă Arhitectură Design
Audiobook
Beletristică
Biografii Memorii Jurnale
Călătorii Ghiduri Hărţi
Cărţi Pentru Copii
Creşterea Copilului
Cultură Generală
Dezvoltare Personală
Drept
Gastronomie
Hobby Practic
It Computere
Limbi Străine
Manuale Carte Şcolară
Medicină şi Farmacie
Religie
Reviste
Sănătate
Spiritualitate Ezoterism
Ştiinţă şi Tehnică
Ştiinte Umaniste
Am apelat la ajutorul celor de la librăria online Libris.ro şi au venit în ajutorul meu cu o carte.
Marketing direct pe înţelesul tuturor de Drayton Bird
Mă adresez studenţilor, pasionaţilor sau celor care lucrează şi au legătură cu marketingul în general.Dar nu doar lor, ci şi celor din finanţe-bănci, celor care au câte o afacere sau vor să iniţieze una, precum şi simplilor consumatori care dau peste tot de marketingul direct şi pot deslusi astfel avantajele şi dezavantajele când apelează la aceste servicii.
Sincer să fiu, mă aşteptam să parcurg o parte din carte şi apoi să mă plictisesc, însă a fost invers. Pe măsură ce dădeam paginile deveneam şi mai atras.
Cartea are la bază marketingul direct reprezentat de expedierea prin poştă. Există o anumită ordine a etapelor pentru cei care apeleaza la marketingul direct:
-găsirea unui client posibil;
-crearea unei legături pe termen lung;
-transformarea dintr-un client oarecare, în prieten.
Sunt prezentate modurile de comunicare pe care le poţi folosi în funcţie de situaţie, iar autorul a insistat pe aspectele de care trebuie ţinut cont pentru fiecare:
-direct mailul;
-materiale publicitare la domiciliu;
-ziarele şi revistele;
-mijloacele de comunicare radio şi TV;
-telefonul;
-posterele;
-reviste pentru clienţi;
-internetul şi e-mailul.
Recunosc că mi-a plăcut cartea pentru simplul fapt că e scrisă de cineva din domeniu şi care nu a insistat pe teorie. Totul e bazat pe experienţa personală a autorului de-a lungul anilor, atât cu reuşite, cât şi cu eşecuri şi este presărat cu exemple care mai de care mai concludente pentru situaţiile care pot apărea.
Un lucru mi-a plăcut foarte mult cum a fost punctat în carte şi se potriveşte de minune cu viaţa de zi cu zi. Dacă prezinţi ceva într-un mod diferit, nu înseamnă că este mai bun. Clienţii vor să fii exact în informaţii, nu neapărat inteligent şi distractiv.
Sper să vă fi făcut curioşi, iar dacă doriţi cartea, o găsiţi pe siteul librăriei online Libris.ro .
Mai găsiţi acolo o sumedenie de cărţi din diverse categorii:
Afaceri Economie
Artă Arhitectură Design
Audiobook
Beletristică
Biografii Memorii Jurnale
Călătorii Ghiduri Hărţi
Cărţi Pentru Copii
Creşterea Copilului
Cultură Generală
Dezvoltare Personală
Drept
Gastronomie
Hobby Practic
It Computere
Limbi Străine
Manuale Carte Şcolară
Medicină şi Farmacie
Religie
Reviste
Sănătate
Spiritualitate Ezoterism
Ştiinţă şi Tehnică
Ştiinte Umaniste
Abonați-vă la:
Postări (Atom)