Top 3 postări

sâmbătă, 29 iunie 2013

Am cărţi de vizită!!



De mai mult timp mi-am dorit să-mi fac nişte cărţi de vizită. Este foarte important cum te prezinţi, iar de cele mai multe ori o carte de vizită face mai mult decât ai face tu. E un mod simplu şi uşor prin care să atragi atenţia, dar mai ales să oferi datele de contact.

Primul contact e cel mai important când cunoşti pe cineva, iar o simplă bucată de carton/ plastic poate schimba viitorul tău.

Cărţile de vizită sunt făcute la printcenter, acolo unde găsiţi mai multe modele. Am optat pentru plastic pentru că oferă o rezistenţă mai mare la diverşi factori(umiditate, rupere, degradarea scrisului), dar şi pentru că e ceva nou, diferit de suportul clasic din hârtie/carton.

Sunt mulţumit de ceea ce am primit, mă reprezintă şi dacă ar trebui să aleg din nou cine să-mi facă cărţile de vizită, aş lua decizia din prima.


Dezbrăcaţi la cumpărături?

Mai tot timpul găseşti în magazine tot felul de reduceri, iar punctul culminant e la sfârşitul sezonului, când reducerile sunt foarte mari..50 %, 60%, până spre 80 % chiar.
Interesul e al patronilor, să vândă tot şi să nu rămână cu marfa veche, tocmai pentru a face loc noilor produse.

Văzusem ştirea asta, e drept mai veche.

Cam de pe vremea asta, dar cu un an în urmă, câţiva tineri din Bucureşti au mers la cumpărături îmbrăcaţi doar în lenjerie intimă. Au renunţat la haine şi s-au pus pe cautat si pe probat. E ceva ciudat, dar nu ieşit din comun. Prin ţările vestice sau la americani există de mult timp acest tip de cumpărături, în care mai mult contează imaginea pe care o obţii decăt profitabilitatea. Un exemplu cât se poate de elocvent e cazul de faţă. Şi faptul că lumea se înghesuie nu arată decât un singur lucru: nu contează cum te îmbraci(dezbraci) când pleci de acasă, ci cum araţi când vii acasă. O fi şi ăsta un motiv bun să renunţi la haine. Pleci dezbrăcat şi vii îmbrăcat.



La un moment dat, era foarte frecvent la radio un spot cu Iaşul nudistilor. Ceea ce părea a fi la o primă ascultare lansarea vreunui magazin sau campania de reduceri dintr-un magazin m-a dezamagit până la urmă. Mă gândeam că poate chiar vor să facă ceva asemănător. Românul cred că s-ar băga în aşa ceva şi nu ar zice nu. Cum ar fi să te plimbi gol în magazin şi să cauţi ce vrei? Chiar ai vrea să participi sau ţi-ar plăcea doar să priveşti şi să oferi un feedback din exterior?

vineri, 21 iunie 2013

România-i ţara mea

De multe ori când te întreabă cineva ce înseamnă pentru tine România ai un moment în care te blochezi. Cred că e firesc, nu poţi să caracterizezi o ţară în două cuvinte. Stau şi mă întreb uneori.."Dacă m-aş fi născut din nou, unde m-aş fi născut?". Clar că în România! Ţară ca a noastră nu-i niciunde. Noi suntem un popor care a trecut prin multe, a avut războaie, a trecut de sub ocupare străină până la a-şi obţine independenţa. A venit timpul comuniştilor şi din '89 ţara e a românilor. De aici poate s-a rupt filmul. E vorba aia.."România e frumoasă, păcat că e locuită".

Eu cred că România e o ţară frumoasă, cu oameni frumoşi. La fel şi oraşul meu, Iaşul(cum ziceam şi mai demult) e cel mai frumos oraş al ţării. Totul ţine de patriotismul nostru, al fiecăruia. De multă vreme e vrajbă între popoare, naţii, dar acum e momentul să ne respectăm dragi români. Împreună vom trăi mai bine şi nimeni nu ne poate opri să transformăm ţara într-un loc minunat.

Aşa cum am învăţat înca din clasa I, românii au fost binecuvântaţi de Dumnezeu şi suntem o ţară cu toate formele de relief: munţi, depresiuni, câmpie, deal, podiş. Avem ieşire la Marea neagră, Dunărea traversează ţara, iar în sud estul ţării avem Delta Dunării. De asemenea, avem o floră şi o faună bogate şi diversificate.

Printre noi sunt foarte mulţi români cunoscuţi, mai ales peste hotare şi ne fac cinste. De fiecare dată reprezintă România cu cinste şi merită toate laudele noastre. Într-o lume într-o continuă mişcare la orice pas se vobeşte de brand, branding. La momentul de faţă ăsta e brandul creat în jurul frunzei.




Pentru mine, brandul României este format din locurile superbe şi din oamenii minunaţi!

Pentru tine cum arată brandul de ţară? Completează acest chestionar şi putem imbunătăţi imaginea României. http://obsurvey.com/S2.aspx?id=7D807C09-63DD-4483-9A96-969068A3B86C


joi, 20 iunie 2013

Calitate inainte de cantitate

Mediul de afaceri a inceput sa devina din ce in ce mai competitiv, asta datorita abundentei tot mai mari de firme care doresc sa patrunda pe o anumita piata. Datorita acestei abundente piata ofertei a devenit din ce in ce mai mare, lucru benefic pentru consumatori.

Insa aceasta abundenta poate fi si daunatoare pentru consumatori, deoarece sunt foarte multe servicii sau produse care nu se ridica la nivelul optim. Insa datorita pretului practicat, care de cele mai multe ori este inferior celor de calitate aceste produse sau servicii sunt tentante pentru consumatori, in special pentru cei care au un venit mic. Pentru a se mai face o triere a mediului de afaceri si pentru a veni cat mai mult in ajutorul consumatorilor din ce in ce mai multe organizatii au optat pentru implementarea unui sistem de control al calitatii.

Ce reprezinta acest control tehnic al calitatii? Controlul tehnic al calitatii presupune identificarea si inlaturarea caracteristicilor produselor sau serviciilor astfel incat acestea sa fie in conformitate cu standardele internationale.

Citeste mai multe pe hrp.

sâmbătă, 15 iunie 2013

Românul e jucător

Dădeam aseară de pe un program pe altul la tv..şi în trecere văd "Din 16 iunie, Bingo România pe AcasăTV". In sinea mea..emisiunea cu Ţociu şi Palade. Stai aşa, aştia-s pe Antena1. Rivalii de la MediaPro şi-au făcut şi ei emisiune de bingo şi încep mâine seară.



Am jucat şi eu o singură dată..mi-am luat bilete la mustăcioşi. Totul e să ai noroc. Îl ai, bravo ţie. Sunt destul de sceptic cu privire la aceste loterii, că la urma urmei asta înseamnă. Aaa..mai trebuie şi să joci.

E tipică românilor asta:
"-dacă aş câştiga şi eu la loto, câte aş face!!
-da joci?
-nu." :))

Sunt însă mulţi oameni care îşi pun speranţa în caştigarea unor bani, aşa pe neaşteptate. Asta-i şi treaba cu jocurile astea. Dai 10 lei şi speri să caştigi de câteva mii sau zeci de mii mai mulţi bani. Românul are speranţa în sânge(poate doar cu asta a mai ramas) şi se vede la tot pasul : agenţii loto, agenţii de pariuri, bingo, săli de jocuri, păcănele.

Voi jucaţi? Aţi câştigat?

Good luck!

joi, 13 iunie 2013

Tatuaj sau nu?

Modelele de tatuaje sunt variate si multe dar ce modele sa alegem?

Modele de tatuase pe care le poti alege sunt: Tatuaje cu cranii- cap de mort pentru fete si baieti, pe picior, brat sau antebrat. Tatuaje cu vulturi- tatuajele cu desene model vultur sunt de diferite forme pe care le puteti amplasa in mai multe locuri: pe gat, pe picior, pe brat, pe antebrat, pe spate, pe piept (daca esti baiat), pe umar, pe abdomen.

Poate fi alb negru sau viu colorat. Tatuaje zodiac-tatuajele cu semnele zodiacale sunt tatuaje care pot fi facute prin forma de imagine sau prin scris. Tatuajul zodic este un tatuaj des intalnit. Tatuaje cu ingeri-sunt tatuaje preferate mai ales de fete si infatiseaza un ingeras luptator sau un ingeras care sta pe nor. Ingerii sunt considerati fiinte supranaturale care au putere mai mare decat oamenii iar tatuajele sunt creatie a puterii divine.

Vezi tatuaje fete ink on us si tatuaje baieti ink on us.

10000 de oameni cântă Oda bucuriei

Ii stiti pe omuletii cu ochii oblici care se pricep la toate, mai ales la tehnologii si vin cu tot felul de noutati.

Japonia, Osaka, sfarsitul lui 2011.

Din ce am mai citit, se pare ca e o traditie la ei, ca de anul nou sa cante partea Oda bucuriei din Simfonia nr9 a lui Beethoven. Momentul este unul cat se poate de emotionant. 10000 de oameni, voci sau instrumente, cativa profesionisti si mare parte amatori.

Totul este pregatit in memoria victimelor cutremurului si tsunamiului din martie 2011.

Priviti, ascultati si va minunati!



miercuri, 12 iunie 2013

Intamplarea de ieri, postarea de azi

Asa cum ziceam ieri pe facebook , n-am avut parte de o calatorie prea placuta.



De cele mai multe ori, nu tin musai sa stau jos in autobuz, ba chiar sa fie locuri libere, de multe ori stau in picioare. Ieri am plecat pe la 11:30 de la Universitate, gasesc un loc liber si ma pun jos. Dupa vreo doua statii, urca un batran si o batranica, trec spre mijlocul autobuzului. Domnisoara care statea in dreapta mea imi zice sa ma dau la geam si in locul meu sa vina una dintre persoane sa stea. Eu nu tineam de scaun asa ca m-am dus spre cei doi batranei si le-am zis sa stea jos, mai ales ca mi se parea ca la orice frana pusa ar fi ajuns pana in fata. Macar nu am fost dat jos de pe scaun, ci a fost initiativa mea. Sunt multi care iti bolborosesc pe langa ureche: "tinerii astia..nu mai exista respect in ziua de azi". Eu am ramas aproape de mijlocul autobuzului, iar o privire stanga si una dreapta m-au speriat. Ce caut eu intr-o multime de varstnici? Ma gandeam ca o fi trecut timpul intr-o secunda si-s pensionar, dar sunt departe de asa ceva :))

Cred ca altii nu-s la locul lor. Intr-un autobuz devenit superultramega aglomerat peste inca doua statii, nu stiu daca erau mai mult de 10 persoane sub 35-40 de ani. Restul erau persoane peste 65 de ani, cu revizia tehnica expirata. Daca e sa tinem cont de respect si sa lasam persoanele varstnice sa stea jos, nu cred ca noi tinerii avem vreo sansa sa mai stam pe scaun pana nu ajungem la varsta lor. Care e rolul prezentei lor intr-un mijloc de transport in comun, daca tinem cont si de faptul ca era aproape ora 12 si erau spre 30 de grade afara?

M-am pus in locul lor si m-am gandit cam ce face un pensionar intr-o zi:

-cine se trezeste de dimineata, adoarme devreme seara, asa ca ora 5 e potrivita;
-pana pe la 7 fara 10 face ture prin casa;
-la 7 e prezent in statie sa faca concurenta elevilor, studentilor si celor care se duc la munca;
-vine autobuzul si hop in el; mosu are treaba, se duce in piata;
-incepe turul pietelor; Parteneri: Primaria municipiului Iasi, RATP Iasi;
-slava Domnului ca de cativa ani au aparut Kaufland, Carrefour si la noi; e deja ora 10 si se incalzeste, iar o vizita intr-un hypermarket te readuce la viata(uneori chiar la propriu), semn ca merge bine aerul conditionat; merita aplauze cei care l-au montat...ce sa o mai lungim: meseriasi :D
-ora 12- intoarcerea acasa;
-odihna cateva ore;
-barfa de dupa amiaza pentru doamne, table sau sah in Podu Ros pentru domni;
-se face seara si e timpul de dormit; maine e o noua zi grea.

Imaginea nu-mi apartine, e preluata , dar demonstreaza un aspect greu de atacat: pensionarii fac legea in toata tara(imagine din Brasov).



Care e atitudinea ta? Lasi persoanele in varsta sa stea pe scaun in autobuz?

Apartamente de inchiriat Mangalia

In Mangalia, fiind oras mic, ofertele de inchiriere apartamente sau garsoniere nu sunt atat de multe. Totusi, ofertele gasite sunt la preturi chiar foarte bune, iar proprietarii, de cele mai multe ori sunt dispusi sa mai negocieze. Garsoniera, mobilata, utilata, zona linistita, in apropiere scoala, gradinita, dispensar la 200 RON pe luna. Utilitatile se platesc separate. La 400 ron/luna gasim apartament cu 2 camere, semidecomandat, complet utilat, mobilat. La fel, utilitatile se platesc separat. Apartament cu 2 camere, in incinta unei vile, zona mai putin centrala, baie si bucatarie proprie la 600 ron/ luna cu utilitatile incluse.

Normal ca gasim si chirii mai mari, 250 euro,luna, fara utilitati, apartament 2 camere, decomandat, mobilat lux, utilat, zona ultracentrala. Costul chiriilor mai scade putin daca imobilul nu este mobilat. Cele mai mari chirii sunt la apartamentele care sunt situate la parterul unui bloc si sunt folosite ca si spatii comerciale. La acestea chiria depaseste si 1000 de euro/luna. Cele mai multe oferte de inchiriat in Mangalia se gasesc in regim hotelier pe timp de vara. Se poate inchiria doar camera cu aproximativ 100 ron/noapte, sau tot apartamentul cu 2 sau 3 camere cu 150-200 ron/noapte. Cu cat inchiriati pe o perioada mai lunga de timp, cu atata pretul pe noapte scade.

Iti recomand intra pe site-ul Goldenkey si click aici!

joi, 6 iunie 2013

Un Principe în vizită la liceul meu

În urmă cu 20 de minute am dat din întâmplare pe YouTube peste un filmuleţ despre a cărui existenţă nu am ştiut până acum. În clasa a XII-a, spre finalul ei, am avut parte de o vizită marcantă la Liceul " Dimitrie Cantemir" din Iaşi. Principele Radu al României a venit şi ne-a vorbit despre Cantemir, despre Familia Regală, despre un model de lider. Am trăit aceleaşi emoţii acum, la fel ca în momentul de acum aproape 3 ani de zile. Am primit atunci şi această carte, din care am citit cu mare plăcere.





Amintiri de neuitat!

duminică, 2 iunie 2013

Cupa a ajuns la Ploiesti

Zilele trecute am raspuns provocarii prietenilor de la Timisoreana si am participat la un concurs. Am castigat bilete si am fost la finala Cupei Romaniei(CFR Cluj- Petrolul Ploiesti ) alaturi de o gasca super mare. Am plecat ieri dimineata din Iasi doua masini, 8 oameni. Desi in 2010 finala a fost la Iasi, am ratat-o asa ca am fost foarte bucuros de faptul ca voi fi prezent la Bucuresti, mai ales ca meciul se juca pe Arena Nationala.

De cum am ajuns in Bucuresti, am intrat in atmosfera finalei, strazile fiind pline de masini si autocare care erau pline de suporteri ploiesteni. Fulare, steaguri si ceea ce mi-a placut cel mai mult, suporterii aveau tricouri pe care era scris mare mesajul : "Sa vina cupa la Ploiesti!"

Dezavantajati au fost cei de la Cluj, care in ciuda distantei mai mari, au avut totusi o galerie pe stadion formata din 500-600 de persoane.

Daca e sa facem un simpla constatare, finala nu prea a atras spectatori. Au fost prezenti 29343 de spectatori anuntati oficial, din care vreo 25000 de suporteri ploiesteni, 600 clujeni si prea putini neutri.

Am stat la tribuna a II-a , undeva in zona centrala a inelului al doilea si eram in mijlocul unei mari zone galbene. Fanii lupilor galbeni au ocupat una din peluze si mare parte a tribunei a II-a si au facut un spectacol de zile(sau mai bine..seri) mari !



Referitor la finala, trebuie felicitate ambele echipe pentru efortul depus de-a lungul competitiei si pentru spectacolul oferit aseara. CFR Cluj pare a fi departe de ceea ce a aratat in sezoanele trecute sau chiar in prezenta de anul acesta din Champions League. Petrolul Ploiesti a jucat mai bine, a pasat mai precis si a profitat si de avantajul obtinut repede. La buna desfasurare a finalei au contribuit si arbitrii finalei, comisia centrala de arbitri delegand la meci o brigada cu arbitri aditionali(dupa modelul meciurilor din Champions League sau Europa League)formata din : Cristian Balaj - arbitru, Aurel Onita si Valentin Avram- arbitri asistenti, Alexandru Tudor si Istvan Kovacs- arbitri aditionali, Radulescu George - arbitru de rezerva, Gheorghe Sebastian - arbitru asistent de rezerva.

Rezultatul final a fost de 1-0 in favoarea ploiestenilor, lucru ce a declansat fiesta noaptea trecuta pe strazile Ploiestiului.