Top 3 postări

luni, 21 octombrie 2013

Pizza fresh

Reteta din seara asta este o pizza cat se poate de normala, doar ca accentul este pus pe altceva. Fresh l-am folosit pentru a arata prospetimea si calitatea ingredientelor folosite.

Pe repede inainte va spun de ce aveti nevoie si cum le combinati pentru rezultatul final.

Ingrediente pentru aluat:
-faina- in functie de cat vreti sa faceti, o pizza sau doua; pentru doua pizza am folosit mai putin de o punga de faina~ 750-800 grame;
-un cub de drojdie;
-doua oua;
-o cana de lapte;
-putina sare si condimente pemtru pizza;
-doua linguri de grasime de pasare;

Se pune laptele la incalzit, se adauga si drojdia si se omogenizeaza. Se varsa peste faina, se pun ouale,grasimea si putina apa. Se framanta bine pana devine un aluat moale care se intinde usor, dar nu se rupe. Se lasa putin cat sa dai o fuga la televizor. Te intorci dupa vreo 10 minute si poti sa intinzi aluatul.



Ce punem peste aluat?
-suc de rosii facut in casa(are un gust mult mai bun fata de orice sos de rosii din magazine);
-ciuperci proaspete, care au fiert putin inainte;
-o ceapa verde-gustul de ceapa nici nu se simte, in schimb apare o tenta de verdeata;
-masline;
-salam afumat si uscat;
-cascaval ras;
-branza la borcan(din cas de oaie, framantat si pus pentru iarna);



Cel mai important la aceasta pizza este prospetimea ingredientelor. Evitati sa folositi ceva care a fost deja conservat. De asemenea, pentru prospetime, taiati ciupercile, ceapa sau radeti cascavalul chiar inainte de a le pune peste aluat.

Dupa ce in prealabil ati incalzit cuptorul, dati tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.



Pofta buna!

Un comentariu:

Iulian spunea...

Arata foarte bine...acum imi vine sa mananc niste pizza.