Top 3 postări

miercuri, 19 noiembrie 2014

Invata usor si simplu!

Ca vrei sau nu, trebuie sa inveti toata viata. Si aici nu e vorba doar de scoala. In general, omul cat traieste invata, de aici si vorba aia: "omul din greseli invata!".

Daca e sa vorbim strict de partea educationala, eu cred ca partea din viata care include studiul, invatatul te defineste ca omul care vei fi pentru restul vietii. Procesul educational e dispus in asa fel incat progresul sa fie vizibil si sa fie cumva legat de anumite etape specifice varstei. Daca gradinita e vazuta ca fiind treapta ce face legatura cu ciclul primar, gimnaziul, liceul si facultatea reprezinta cel putin 15 ani de invatare continua.

Nu cred ca e cineva care sa ma contrazica: generatia de copii de acum e la alt nivel. Si totul datorita tehnologiei, de care noi nu am dispus cand eram mici. De aici pot porni tot felul de discutii, dar nu despre asta e vorba. Noi am invatat in felul nostru, cu caiete, carti, culegeri, azi ei au si caietele, cartile, culegerile, dar au si pc-urile/laptopurile, tabletele. Eu am avut primul calculator din 2002, adica fix dupa ce am terminat clasa a 4-a. Undeva pe la mijlocul clasei a 8-a s-a si stricat si uite asa am invatat in liniste pentru Examenul de capacitate, cum ii zicea la acea vreme. Imi aduc aminte ca veneam de la scoala si luam o culegere cu variante pentru examenul de matematica. Aproape zi de zi asta faceam: culegerea, caietul si stiloul in mana.
Nu zic ca nu a fost bine, pentru ca am invatat si am luat o nota buna, la urma urmei asta conta atunci.

Daca ar fi sa fac scoala acum, m-as bucura de alternativele moderne oferite acum. Daca tot as sta la calculator zi de zi, mi-as imparti timpul in doua: mai intai rezolv tot ce tine de scoala si apoi e timpul pentru jocuri, facebook si altele. Chiar mi-ar fi fost de ajutor in trecut sa fi avut un site cum e www.e­-istet.ro unde sa gasesc diverse teste. 






Pe site gasesti tot felul de teste, e o platforma cu teste de evaluare nationala pentru ciclul primar la diverse materii: matematica, limba romana, limba engleza. Parca e mai atractiv si mult mai usor asa, nu?


Niciun comentariu: