Top 3 postări

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Carucior pentru bebe

Vremea copilariei

Cu totii am fost copii si atunci totul era pentru noi, era al nostru. Nu ca mai apoi nu ar fi fost, dar eram centrul atentiei pentru toti: familiei, rude, vecini, cunostinte.

Cele mai asteptate momente ale unor parinti cred ca sunt primul cuvant spus de micut si primii pasi facuti de acesta. Pana atunci, dar si dupa cel mai de folos lucru este un carucior pentru copii. Pentru ca un drum destul de lung, o plimbare prin parc si apoi cateva cumparaturi vor fi destul de obositoare, macar sa nu tii copilul in brate. Daca ai face acest lucru, iti poate dauna pe viitor(dureri de spate) sau ar afecta dezvoltarea optima a copilului, care tot timpul va vrea sa stea in brate.

In alegerea caruciorului de la ErFi.ro ei ti-au venit in intampinare cu o descriere a modului in care se alege un carucior potrivit pentru copilasul tau. Toate instructiunile le aflati vizualizand urmatorul video: 


Important de stiut e faptul ca aveti o larga extinsa de produse din care puteti alege, sunt disponibile sute de carucioare, accesorii pentru carucioare sau jucarii pentru carucioare. Si mai ales, pentru ca nu fiecare isi poate permite orice sau nimeni nu vrea acelasi lucru, preturile sunt de la cateva sute pana la mii de lei.

Va arat si eu cateva carucioare pentru copii pentru o mai buna cunoastere a acestora, a detaliilor tehnice.
Acesta de exemplu, poate fi folosit pentru copiii nou nascuti pana la 3 ani(15 kilograme), are centura de siguranta cu prindere in 5 puncte, spatarul este reglabil, greutatea este de 8,5 kilograme si poate fi folosit in orice anotimp. 


Alte modele interesante, care mi-au placut, plus cazul mai special al unor tripleti: 



Pentru cei din Bucuresti, puteti vizita showroomul din Mall Plaza , acolo unde gasiti expuse foarte multe modele, le puteti analiza in detaliu si le puteti incerca.

joi, 29 ianuarie 2015

Zburam spre Istanbul

Destinatia e la cateva ore de tine. Faci cateva clickuri si deja ai totul stabilit: transport, cazare, masa si cel mai important, cheful de vizitat.

Cum pleci de acasa? Vrei sa descoperi locul pe moment, sa intri in contact direct cu oamenii locului, sa vorbesti cu ei sau iti faci trasee de vizitat si mergi direct la tinta?
Cu cat mai multe obiective turistice de vizitat, nu ai cum sa "eviti" sa te apropii de localnici. Dar totusi asta e farmecul! Cand mergi in vizita la cineva acasa, el se asteapta ca tu sa doresti sa vezi ce si-a mai facut prin casa, ce s-a mai intamplat in ultimul timp. La fel si cu ei, care doresc sa vorbeasca cu tine si sa se mandreasca cu orasul lui. Din moment ce tu si alti turisti ii viziteaza orasul, e clar ca el e mandru de faptul ca e rezident acolo.

Pentru la primavara, in aprilie am planificat deja ceva: o vacanta in Turcia, la Istanbul. De fapt, acolo e destinatia, locul unde voi ateriza, dar sper sa vizitez si alte zone. Chiar! Sa va zic de pe acum ca am gasit bilete de avion foarte, foarte ieftine si convenabile. Am luat de pe aerolines.ro pentru Istanbul, bilet de avion dus-intors Bucuresti-Istanbul 109 euro. De pe aeroportul Ataturk exista diverse moduri in care poti ajunge in oras, pentru ca e bine de stiut: aeroportul e la 30 de kilometri de oras. Poti merge cu autobuzele aeroportului, taxiuri si un fel de maxi taxi(dolmus).

Lista de muzee e pregatita:
-biserica Sf. Sofia- initial crestin ortodoxa, apoi transformata in moschee si in prezent muzeu;
-moscheea Albastra, cea mai mare din Istanbul;
-Piata Sultanahmet;
-Stamtoarea Bosfor;
-Marele bazar: 5000 de magazine si 60 de strazi, reprezinta cea mai mare piata acoperita din toata lumea.






Abia astept sa vina vacanta, mai ales ca zona aleasa e locul unde doua lumi se intalnesc: lumea europeana si cea asiatica, iar poporul turc e interesant si atragator prin definitie. Lumea ortodoxiei, combinata cu lumea araba este ceva diferit, trebuie vazut si mai ales inteles.

miercuri, 28 ianuarie 2015

Videochatul, la fel ca alta meserie

De ce sa te angajezi la videochat?

Inainte de toate, ca sa nu te ascunzi de lume, trebuie sa fii foarte convinsa ca asta vrei sa faci. Munca este munca pana la urma urmei si chiar nu vad de ce ar trebui sa apara prejudecati atunci cand alegi sa lucrezi la un studio de videochat. Pentru ca tu sa te simti bine si sa castigi exact cat iti propui, trebuie sa mergi la studio20 videochat.

Mie mi se pare un exemplu extrem de simplu urmatorul: cineva are nevoie de ceva si exista undeva in lumea asta si cineva care sa-l ofere. Este vorba de cerere si oferta. Daca nu ar fi doritori, cu siguranta nu ar exista videochatul si invers. Totul tine de tine, de felul in care gandesti. Trebuie sa fii increzatoare, fara prejudecati si sa dai dovada de incredere de sine. E alegerea ta, nu a altora. De fapt, fiecare isi alege singur drumul in viata, meseria, locul de munca!

Si pentru ca totul este legal 100%, vei semna un contract de munca din prima zi de lucru. De asemenea, vei fi platita exact cat trebuie si la fel de mult precum entuziasmul tau din fiecare zi. Cu cat stii sa atragi clientii mai bine, sa-i seduci, cu atat si veniturile tale vor fi mai mari. Poti castiga de la 500 pana la 50000 de dolari, insa depinde de foarte multi factori. Perioada de acomodare va fi benefica, dar nu poti sa dai lovitura din prima. Trebuie sa inveti, sa stii sa fii cat mai naturala, atragatoare si satisfactiile vor fi pe masura. Ca sa obtii rezultate extraordinare, trebuie sa iti propui de la bun inceput ce vrei sa faci, cati bani vrei sa castigi si apoi sa stabilesti un plan foarte bine pus la punct. Pas cu pas vei reusi si iti vei da seama ca daca ai rabdare si lucrurile merg firesc, succesul nu este departe. 

Tu esti persoana care te cunoaste cel mai bine si drept urmare este decizia ta!


marți, 27 ianuarie 2015

Fotbalul iesean, incotro?

La inceputul sezonului fotbalistic eram increzator ca Iasul poate spera, in sfarsit, la ceva ce nu a avut parte cel putin in ultimii ani. Se pare ca pana acum am fost prea increzator, dar chiar si acum inca am sperante ca ramanerea in Liga I poate fi realizata.

Lucrurile n-au mers rau cat a fost Lacatus antrenor, dar rezultatele au lipsit. A venit Chirila. Ionut Chirila, care e mult sub ce insemna sau au insemnat fratele si tatal sau. Venirea lui Napoli a adus si cateva puncte, a trezit putin Iasul si da cateva sperante. Pauza de iarna a adus si cateva plecari, unele asteptate, altele surprinzatoare! Wesley a plecat la fel de repede cum a si venit. Cum bugetul echipei e format in mare parte din banii publici veniti de la Consiliul Local prin intermediul  Fundatiei sportului iesean, cred ca ar fi bine sa stim cu cat si pentru ce l-am platit pe cel mai bun marcator strain din campionatul romanesc.

Salariul din fiecare luna a fost de aproximativ 5-6000 de euro, surprinzator pentru un jucator curtat candva chiar de granzii campionatului. Diferenta a fost facuta insa de banii pe care i-a primit la semnarea contractului: suma de bani este formata din sase cifre si este exprimata in euro. Toate acestea pentru ce? Pentru un jucator in minus meci de meci?

Cu banii pierduti in mai putin de jumatate de an, cred ca am fi putut sprijini centrul de copii si juniori cativa ani. Chiar zilele trecute am aflat de un fost jucator al echipei secunde a fostei Politehnici, in prezent la Stiinta Miroslava, care a fost imprumutat in a treia liga din Turcia. In urma cu cativa ani a doua echipa promovase in a doua liga, dar a renuntat la a participa la competitie. Tinerilor de atunci oare nu li s-au taiat aripile, exact atunci cand credeau ca vor juca pentru prima echipa a Iasului?

Poate ca acum echipa era formata din acei jucatori si nu aveam motive de ingrijorare sau poate e doar o falsa impresie?

Dati voie iesenilor, tinerilor fotbalisti,  sa incerce sa faca ce le place! SA JOACE FOTBAL! Nu doar sa faca act de prezenta pe teren, cum au facut unii jucatori blazati, care abia asteptau sa se mai termine un meci!

Cine vrea sa stea, sa stea pentru oras si pentru suporteri, nu pentru bani si interese personale! 

Deocamdata e multa ceata!

duminică, 25 ianuarie 2015

Fa-ti site singur!

Stiu ca sunteti printre voi detinatori de siteuri sau poate aveti nevoie de un site. De fapt, primii vizati sunt cei care isi doresc un site, dar si pentru ceilalti e bine venita orice schimbare. Unul dintre lucrurile pe care le am planificate pentru viitor vizeaza si in cazul meu sa trec blogul pe un domeniu propriu.

Xlinesoft vine in intampinarea acestei probleme si ofera o solutie simpla si foarte, foarte rapida.
Eu unul am fost in liceu la profil de matematica-informatica, dar nu am fost atras totusi de domeniu, asadar nu am urmat acel drum si la facultate si la job. Din acest motiv stiu ca e destul de greu sa inveti programare, sa o intelegi mai ales, asa ca solutia e exact ce ai nevoie.

PHPRunner pe numele sau este cel mai bun generator de cod PHP din lume. Realizeaza interfata web pentru orice baza de date ai folosi: MySQL, Microsoft Acces, Oracle, Postgre sau SQL server.


Sa vedem motivele pentru care e cel mai potrivit. In primul rand, nu trebuie sa stii programare. Apoi, primesti o aplicatie web completa, cu un set de pagini legate intre ele, dar personalizabile. Poti alege diverse teme de culori si machete. Se foloseste atat de usor, incat poti sa-ti faci siteul in doar cateva minute.
Cum suna asta? Nu stii programare= faci un site in cateva minute!

Personalizarea se face la fel de usor, ai un editor vizual cu facilitati drag-n-drop, suport pentru imagini si documente sau editor pentru text imbunatatit. Si pentru ca totul sa fie in siguranta, beneficiezi si de protectia siteurilor. Protectie prin parole, auto-inregistrare pentru utilizatori, setare online a permisiunilor, criptarea parolei si validarea rezistentei acesteia. 

Mai ca as spune ca e o joaca de copii. Desi poate nu e chiar asa, e clar ca e foarte accesibil din toate punctele de vedere si e cea mai potrivita pentru primul site, al doilea site sau de ce nu pentru schimbarea siteului actual.

Interviu aniversar cu Alex Lefter-topkineto

Am participat pe 12 ianuarie la conferinta prin care topkineto a celebrat aniversarea de trei ani.



 Curiozitatea m-a facut sa ii propun lui Alex Lefter un interviu "aniversar". Zis si facut, ne-am vazut zilele trecute, o ora si jumatate a trecut extrem de repede, dar iata ce a iesit.

1.Topkineto pe etape. Inceputul a fost romanesc, adica greu?

A.L.: Inceputul a fost intamplator, dar greu. Eu consider ca topkineto este inca la inceput, avand in vedere ca obiectivul final il reprezinta extinderea la nivel national, iar un obiectiv intermediar este de a ne dezvolta la nivel regional(zona Moldovei). La nivel national eram prea putin cunoscut, experienta mea profesionala fiind construita 90% in afara tarii, a trebuit sa iau totul de la zero. Ce a fost cu adevarat dificil a fost ca publicul sa constientizeze rolul kinetoterapiei. De altfel, acesta este un demers continuu si rezultatele se vad.

2. Topkineto este exact cum ti l-ai imaginat?

A.L.: Topkineto va fi mereu pentru mine mai mic, fata de cum se vede in exterior. Putem spune ca am crescut mult, dar nu foarte mult. Atunci cand pleci de la zero si trebuie sa ajungi la zece, iar tu esti la cinci in trei ani...esti departe. Orice pas inainte e un pas inainte! Topkineto este o munca continua!

3.Ai avut vreun moment in care ai vrut sa renunti?

A.L.: Nu! Am avut in schimb cativa oameni in jur care nu au inteles exact ce am vrut sa fac si imi ziceau: "Vezi Alex, e greu in tara. De ce nu pleci afara?". Cineva mi-a zis: " Nu vrei mai bine sa lucrezi la stat? Mai iei un pacient si il duci la cabinetul tau." Stiam deja ce inseamna sa lucrezi in strainatate. In afara de faptul ca poti sa castigi mai multi bani si lumea pare a fi putin mai civilizata(civilizatia tine de ce alegi tu sa fie in jurul tau), nu este nicio diferenta.

4.Au trecut deja 3 ani de la infiintare.Am facut si eu acest exercitiu: care e imaginea topkineto pe care o poti crea folosind 3 cuvinte? Din exterior, eu am vazut:ca e modern, e profesionist si diferit.

A.L.: Cu siguranta sunt de acord in ce priveste profesionalismul. Toata lumea care a intrat in contact cu Topkineto ne-a caracterizat ca fiind profesionisti. Deschiderea catre nou, orientarea spre rezultat. In fiecare zi vreau un rezultat nou. De exemplu, progresul unui pacient de la 25 la 50 de repetari la un exercitiu este un rezultat multumitor.

5.Cam ce vrei sa fie topkineto peste 5 ani?

A.L.: Topkineto vreau sa devina un brand national, mai mult decat regional! Am reusit pana acum sa fac un brand din topkineto.

6.Daca ai da timpul inapoi si ar fi 12 ianuarie 2012 ai face lucrurile la fel?

A.L.: Daca le-as face la fel, inseamna ca nu am invatat nimic din cei trei ani, ca n-am ascultat de nimeni, ceea ce este foarte gresit. Am ascultat de foarte multa lume, chiar daca ma bazez pe niste principii solide, au fost persoane care mi-au schimbat perceptia de mai multe ori. In acelasi timp, am cunoscut oameni care mi-au schimbat perceptia intr-un mod negativ. Prin comportamentul lor negativ, m-au facut pe mine astazi sa fiu foarte selectiv in ceea ce priveste oamenii cu care ma inconjor, mai ales profesional. Am avut parte de cateva dezamagiri, din care sper ca am invatat sa detectez mai bine oamenii care nu sunt facuti pentru calitate si continuitate, cuvinte care pentru mine sunt foarte importante.

7. Cine e persoana care te-a motivat sa ajungi pana aici? Sau poate esti chiar tu...?

A.L.: Experienta pe care am trait-o in strainatate m-a ajutat sa fiu cel de azi, sa pot sa-mi port singur de grija.Oameni care au contribuit la puterea mea de astazi sunt destul de multi, care m-au incurajat. As putea face o lista foarte lunga de nume carora sa le multumesc pentru aportul lor inconstient, un ajutor pe care l-au dat doar din bunavointa.

8. In viitorul apropiat se vor schimba si romanii?

A.L.:Un kinetoterapuet cu mentalitate schimbata, cea moderna va atrage zece oameni dintr-un oras cu mentalitate schimbata. Cu cat trec anii, acel om va transforma din zece in 20, 30 de oameni educati, pentru ca vorba buna circula, chiar daca vorba rea circula mai bine decat vorba buna, totusi circula. Am incredere in romani si imi pare rau ca istoria ne-a facut sa fim atat de inchisi, dar am incredere ca ce se face se poate desface si invers.

9. Care au fost momentele care ti-au intrat la suflet in acesti trei ani?

A.L.:Primul si cel mai important care a marcat experientele topkineto este Red Hot Chili Peppers.



 Initial, cand am fost contactat de stafful formatiei am crezut ca e o greseala, dar pe urma mi-am dat seama ca ei si-au facut foarte bine temele si stiau exact ce inseamna topkineto(ce metode aveau nevoie si pe care le aplicam: kinesio taping, masaj profund, bandajare speciala). Daca nu ar fi fost transparenta, probabil nu ne-ar fi contactat.

Aici am intrerupt putin cursul firesc. Nu cumva asta a fost primul semn ca topkineto se poate dezvolta la nivel national?

A.L.: Da! Este un prim semn. Dar sa iti zic altceva. Cineva din Bucuresti a fost contactat inaintea mea, dar a refuzat pe motiv ca este platit prea putin. A fost de altfel putin, plata s-a facut la ora, undeva la un total de patru ore. Mi s-a parut absolut ridicol sa refuzi o astfel de formatie, trebuie sa fii foarte plictisit de munca sa refuzi sa participi la un asemenea eveniment. Desi eu eram din Iasi, nu am stat deloc pe ganduri si am fost de acord sa merg la Bucuresti, mai ales ca imi place muzica lor.


Chad Smith, tobosarul Red Hot Chili Peppers


Un alt moment important a fost cand prima companie de IT a apelat la serviciile noastre la birou. E vorba de George Neculai de la 5 Point Solutions si inca de atunci continuam neincetat colaborarea noastra. Cel mai recent moment este conferinta aniversara de trei ani. Orice eveniment la care am participat are ceva aparte si mereu va fi ceva deosebit, deoarece construim o noua amintire.

10. In incheiere, transmite un mesaj prietenilor topkineto.

A.L.:Un mesaj de multumire, pentru ca cei care ne urmaresc si ne sustin prin intermediul canalelor de social media si poate nici macar nu ne-au cunoscut in viata reala sunt alaturi de noi. Ma bucura faptul ca exista persoane care nu sunt delasatoare si interesate doar de cancanuri.
Va doresc un an, asa cum v-am obisnuit, plin de zambet si daca aveti un zambet in plus nu uitati sa-l impartiti si cu vecinul vostru!

Sper ca v-a placut si in incheiere adaug si rezumatul primilor trei ani de topkineto.



duminică, 18 ianuarie 2015

Mancare dintr-un singur loc

De cate ori nu ai apelat la livrarile la domiciliu in loc sa gatesti sau sa iesi undeva? Asta e alegerea ideala, cea mai comoda, mai ales cand iti vin cativa prieteni in vizita si nu ai timp sau chef sa pregatesti ceva de mancare. Chiar am zarit candva in oras Food Panda, dar mi-am zis ca o fi vreun nou restaurant.



Ce e de fapt?

Ei iti dau mai multe variante de unde poti sa alegi ce mananci, tu alegi restaurantul(restaurantele), apoi rasfoiesti meniul fiecaruia si dai comanda. Avantajul major il reprezinta faptul ca poti alege un fel de mancare de undeva, alt fel de mancare din alta parte, iar desertul din al treilea loc. Acest tip de livrari la domiciliu il poti gasi in urmatoarele orase: Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Iasi, Constanta si Brasov.

Mi-am descarcat aplicatia pentru mobil si pentru Iasi am gasit cateva restaurante, pizzerii si doua cofetarii de unde iti poti alege cu siguranta o masa consistenta si mai ales, pe gustul tau!



 De fapt, mai intai am dat localizare prin GPS si astfel mi-a gasit si locatia(am preferat sa fie cea de acasa) pe care trebuie doar sa o completezi cu detaliile de dupa strada: bloc, scara, apartament.
De asemenea, pe langa  restaurantele cu care ei colaboreaza, poti recomanda si tu unul, cu care vor incerca probabil sa inceapa o viitoare colaborare, din moment ce sunt doritori.

Pofta buna!

O eticheta pentru fiecare sticla

Una dintre cele mai importante in vanzare este prezentarea produsului la locul de vanzare. Prezenta lui la raft, afisajul de pret, dar cel mai important, modul in care arata produsul.

Ambalajul trebuie sa fie impecabil, prima imagine in mintea clientului trebuie sa fie decisiva in procesul de cumparare. Daca luam cazul unei sticle de vin, de exemplu, eticheta trebuie sa il atraga pe client.

Siteul etichete-bauturi.ro vine cu solutii pentru orice ai avea nevoie. Astfel, poti alege dintre mai multe categorii interesante de etichete pentru bauturi :
-etichete autoadezive imprimate flexografic in rola;
-etichete autoadezive clare si ultra-clare pentru efectul "no label look";
-etichete autoadezive cu efect holografic;
-etichete indicatoare de temperatura;
-etichete tip "neck-hanger";
-stickere personalizate in tiraje mici sau foarte mici.




Asupra ultimei categorii m-am oprit eu si sigur e o varianta foarte buna pentru orice eveniment care necesita o personalizare. Anul trecut am facut destul vin la tara si m-am gandit si la varianta etichetarii sticlelor dupa ce va ajunge in ele. Nu e un vin special, ceva care sa te dea pe spate, dar e un vin 100% natural, facut de mine si asta ii da plus valoare si il face special. De asta m-am si gandit la ideea cu etichetele. Nu e greu sa fac un design pentru eticheta, dar un lucru nu trebuie sa lipseasca: anul, locul si din ce e facut vinul. Le trec pe toate pe eticheta si voi avea succes garantat. Fie ca-l voi pastra pentru cand vin prieteni in vizita sau il voi face cadou, sigur impactul creat de eticheta va fi destul de important.
Cand cineva vede o eticheta, vrea sa afle mai multe si de acolo va afla restul informatiilor cautate. Practic eticheta este mesagerul de la producator la consumator.
Cum nu sunt un producator industrial, aceste stickere personalizate in tiraje mai mici, reduse este ideal. La anul alt vin, alt tiraj de etichete si tot asa.



Dupa imbutelierea vinului voi face si etichetele si voi reveni cu rezultatele!


luni, 12 ianuarie 2015

La multi ani, topkineto!

Astazi, 12 ianuarie, topkineto implineste trei ani.
Cum am vazut eu serviciul de kinetoterapie topkineto?
Daca ar fi sa ma folosesc de trei cuvinte, ar fi: modern, profesionist, diferit. Totul a pornit de la Alex Lefter, care a crezut cu tarie ca poate sa faca ceea ce-i place si acasa, in Romania. Pe langa tot ceea ce invatase in Romania a adaugat si experienta practica din Danemarca si Anglia pentru a da nastere unui lucru nou: primul serviciu regional de kinetoterapie la locul de munca si evenimente sportive.


Astazi, in sala Eminescu a Grand Hotel Traian a avut loc si conferinta aniversara Implinim 3 ani impreuna. Gazda evenimentului, Alex Lefter i-a avut alaturi pe:
-Domnul prof. univ. dr Zoltán Pásztai, profesor asociat la Universitatea din Oradea, Spitalul Clinic de Recuperare Baile Felix, kinetoterapeut principal.

 Este si inventatorul " Laditei Zoly", un concept de kinetoterapie oradeana. Pornit de la lipsa bancilor din sala de recuperare, "experimentul" a continuat si astfel ladita a devenit un instrument folosit in kinetoterapie si brevetat chiar la OSIM.

-Domnisoara Elena Gheorghita, kinetoterapeut, Life Pilates International Trainer este fondatorul Tonus Plus Pilates, prima sala de pilates la standarde inalte din Iasi. Dupa partea teoretica cu privire la coloana vertebrala, a fost abordata practic reabilitarea elasticitatii la nivelul ei.

-Domnul George Neculai(manager, cofondatorul Five Point Solutions)  programator la baza si ati ghicit..a simtit pe propria persoana ce inseamna topkineto. Avand dureri la nivelul spatelui a ajuns sa faca recuperare si si-a dat seama de importanta unui kinetoterapeut care sa vina la locul de munca si sa aiba grija de angajati. Asa a ajuns sa apeleze la serviciile topkineto pentru companie si in felul acesta sa le ofere angajatilor solutii pentru eliminarea durerilor in timp ce sunt la munca.

-Domnul Doru Munteanu, alpinist si maratonist montan. De el am auzit(citit mai bine zis) tot de la topkineto. Pasiunea lui pentru munte cred ca are legatura chiar cu numele sau si nu e doar o coincidenta.

-Doamna Paula Drosescu, Master trainer NLP, Prof.univ. la Facultatea de educatie fizica si sport, UAIC Iasi.
Dorinte, vise, obiective
A fost o avalansa de exercitii, intrebari la care cu totii am gasit anumite raspunsuri.

-o sala plina de prieteni topkineto.