Top 3 postări

vineri, 1 iulie 2016

Pentru pasionati, la Selgros

Acum aproape doua saptamani am fost in vizita in cadrul unui nou eveniment marca Kooperativa 2.0 Iasi. Unde? La Selgros. Cred ca e primul mare magazin aparut in Iasi, dar cum timpul a trecut, iata ca si magazinul a trecut printr-o modernizare capitala acum vreun an. Din cate stiu, tot atunci a aparut si sectiunea carne, preparate din carne, toate in bucataria proprie, cum ar veni. Mai exact, Selgros primeste carne proaspata de la furnizori sub forma de carcase. Nici nu stiti cate bunatati pot iesi dintr-o carcasa de porc(jumatate de porc). Macelarii isi stiu foarte bine treaba, asa ca in zilele cele mai aglomerate au destula treaba. Ca sa va faceti o idee, sunt restaurante in Iasi care au nevoie de 200 de kilograme de muschiulet pentru anumite evenimente, iar de la un porc se poate obtine un muschiulet ce cantareste intre 500 si 700 de grame. Mie imi place cand se pune accent pe calitate, nu pe cantitate. In acest fel, totul este si foarte proaspat.






Am avut parte de gazde pe cinste, incepand de la directorul magazinului, sefii de pe partea de proaspete si domnul Nelu Munteanu(seful de raion), care este o adevarata enciclopedie. Dupa o transare cap coada si prezentarea fiecarei bucati de carne obtinuta, am observat procesul prin care se obtin crenvurstii. Presa semnala tot felul de lucruri mai mult sau mai putin adevarate despre acest preparat adorat de romani. La Selgros, pot sa va spun ca acest produs este 100% natural  si e din carne de porc. La baza, carnea de porc este ingredientul original al crenvurstilor, cei de pui fiind mai mult o adaptare la cerintele pietei.











Am degustat produse fabricate acolo, pe altele le stiam de mai demult, dar am vazut cu ochii mei exact cum decurge productia. Carnatii, crenvurstii sunt facuti in mate de porc sau oaie, in functie de produs, iar afumarea este si aceasta 100% naturala. In functie de produsul finit obtinut, afumatoarea are cate un program specific produsului(timp, temperatura) si totul decurge firesc.






M-am simtit foarte bine in acest tur de prezentare si va marturisesc ca de fiecare data cand trec prin Selgros(uneori chiar zilnic), arunc si cate un ochi pe la macelarie si pe la produsele facute chiar de ei. Ca o surpriza pentru noi, un chef de la Mamma Mia a pregatit ceva special din carne marca Selgros.










Niciun comentariu: