Top 3 postări

luni, 1 aprilie 2013

Eu spun NU violenţei împotriva copiilor

Ei bine, ştiu că e 1 aprilie, însă ce vă povestesc azi nu e o glumă.Chiar e vorba de ceva serios şi care are efecte foarte grave.



Salvaţi Copiii România a lansat de curând o campanie împotriva violenţei asupra copiilor numită "Copiii fără etichete".

Copiii fara etichete


Sunt foarte multe cazuri de copii care nu primesc o educaţie aşa cum trebuie şi au de suferit toată viaţa, atât ei cât şi cei din jurul lor. Educaţia nu se face cu bătaie, ci cu o vorbă bună,cu un exemplu. Violenţa naşte violenţa!

Cifrele prezentate sunt de-a dreptul alarmante!!

În România anului 2013, 38% dintre părinţi recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie; 63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor, iar corecţiile precum „lovitul cu palma” sau „urecheala” nu sunt percepute de majoritatea părinţilor, şi într-o anumită măsură, nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic; 20% dintre părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului; 18% dintre copii afirmă că au fost bătuţi acasă cu băţul sau nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn.

În ceea ce priveşte violenţa asupra copiilor în şcoli, în România frecvenţa în context educaţional a comportamentelor de abuz emoţional şi verbal pe care cadrele didactice le angajează în numele „metodei educaţionale” este extrem de mare. 86% dintre copii sunt certaţi de către cadrele didactice atunci când greşesc; 33% dintre copiii sunt jigniţi şi etichetaţi la şcoală de către cadrele didactice; 7% dintre copii afirmă că sunt bătuţi de către profesorii lor.

Iată, mai jos, câteva dintre consecinţele pedepsei fizice şi emoţionale în familie:
>>> Slăbeşte legăturile de ataşament între părinţi şi copii.
>>> Afectează dezvoltarea emoţională a copiilor.
>>> Poate crea resentimente, frică şi ostilitate faţă de părinţi, pe care copiii nu le exprimă în mod direct.
>>> Bătaia are efecte pe termen lung şi afectează modul în care viitorul adult se va comporta şi se va simţi în contexte tipice vârstei adulte.

Îmi place campania, o susţin şi vă rog şi pe voi să vă alaturaţi celor de la Salvaţi Copiii. Dacă nu aveţi bani, puteţi să le daţi un like şi să distribuiţi ceea ce vor să facă. Dacă aveţi bani, puteţi dona pe site sau dacă sunteţi angajaţi puteti trimite cei 2% către ei.

Niciun comentariu: