Top 3 postări

luni, 22 aprilie 2013

Reciclaţi, vă rog!

Multumita lui Thomas Edison, zilele si noptile noastre au parte de mai multa lumina si ar trebui sa-i multumim pentru inventia sa. Insa pentru a avea continuitate ceea ce ne-a lasat, trebuie sa avem si noi la randul nostru foarte mare grija de natura. De cativa ani am cumparat doar becuri economice, iar mai recent cele arse le duc la centrele de colectare selectiva.



*Romania recicleaza 1% din total deseurilor municipale, Belgia - 94%, media UE - 35%.
*Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste gestionarea
deseurilor si exista obligatii europene pe care daca nu incepem sa le indeplinim, suntem pasibili de amenzi.

Recolamp este o asociatie non-profit fondata in septembrie 2007 de Philis Romania, General Electric si Osram Romania. Aceasta colecteaza de la partenerii din tara deseurile si le trimite mai departe pentru a fi reciclate.
Conform legislatiei europene, companiile care vand echipamente electrice, deci inclusiv echipamente de iluminat, au obligatia sa se ocupe astfel incat, in momentul in care produsele acestea se ard si devin deseuri, sa nu ajunga la gropile de gunoi, ci sa fie reciclate.

Este foarte important sa fie reciclate din doua motive principale:
1. In ceea ce priveste becurile si neoanele, vorbim de deseuri periculoase din cauza
continutului de mercur si alte metale grele
2. In ceea ce priveste corpurile de iluminat – ele contin in principal plastic si metal ce pot fi recuperate si refolosite, protejand in acest fel resursele naturale.




Scopul postarii este de a face marii consumatori sa constientizeze importanta colectarii selective a acestor deseuri.
In vederea asigurarii colectarii si reciclarii deseurilor provenite din echipamente de iluminat, Recolamp ofera companiilor in mod gratuit:

1. recipiente de colectare standardizate, pe baza unui protocol de colaborare incheiat cu fiecare locatie in parte;
2. servicii de ridicare a deseurilor, transport, depozitare, sortare, consolidare regionala si nationala;
3. servicii de tratare si de reciclare cu ajutorul reciclatorilor contractati;
4. un numar de telefon gratuit si servicii aferente preluarii apelurilor in vederea ridicarii deseurilor semnalate de generatori.

In zilele noastre se vorbeste foarte mult despre responsabilitate sociala corporativa si mi se pare normal ca marile companii sa ofere foarte mare atentie acestor lucruri, mai ales celor ce tin de mediul inconjurator.
Mie nu imi mai ramane decat sa las o scurta lista cu companiile pe care le indemn sa se alature campaniei, dar va indemn si pe voi, cititorii sa nu aruncati becurile arse la gunoi, ci sa le duceti in locatiile din tara.

Companii din Iasi care cred ca vor sa protejeze mediul inconjurator:

Iulius Mall
Palas Mall
Moldova Mall
Continental
Delphi

Niciun comentariu: