Top 3 postări

miercuri, 30 martie 2016

Tensiune cat mai normala

Stiti ca acum primavara sunt cateva schimbari la care organismul actioneaza, dar noi nu stim de dinainte ce urmeaza? Schimbarile de temperatura, apoi soarele puternic, vantul de primavara ca fenomene au repercursiuni si asupra noastra. Ce e de facut cand apar simptome tensiune mica? Ca nivel al tensiunii, exista trei cazuri teoretice: o tensiune normala, una sub normal(hipotensiunea arteriala sau tensiunea mica) si una peste valoarea optima(hipertensiunea). Mai exista un caz, al unei tensiuni care se joaca de la mic la mare si se numeste tensiune oscilanta.



Trebuie sa avem grija sa tinem tensiunea sub control, asa ca recomand din nou vizita periodica la medicul de familie. Aici pot fi depistate la timp anumite simptome sau afectiuni si mai departe sa se urmeze anumite tratamente. In cazul hipotensiunii(tensiunea mica), trebuie sa avem grija in caz ca apar urmatoarele simptome:
-stare de ameteala;
-pierderea echilibrului;
-durere de cap;
-vedere neclara, incetosata;
-senzatie de greata;
-stare de oboseala;
-stare de lesin;
-membre reci.

Pentru a sti cu certitudine de ce si cum, trebuie sa vedem care sunt cauzele pentru a putem sa si tratam. In cazul in care avem tensiunea mica, trebuie sa vedem daca nu cumva astea sunt cauzele:
-deshidratare accentuata(ca urmare a altor afectiuni-febra, arsuri,varsaturi);
-reactii alergice;
-sarcina in primele luni;
-diabet zaharat;
-pierderi de sange;
-insuficienta cardiaca;
-afectiuni hormonale(glanda tiroida mai putin activa);
-supradozaj cu medicamente antihipertensive.

Dupa ce am verificat lista cu posibilele cauze, trebuie sa stim si cum putem interveni si sa tratam posibilele cauze. Asadar, daca apar simptome hipotensiune, trebuie sa realizam urmatoarele sarcini:
-mese usoare si dese, in felul asta ajutam si corpul sa proceseze mai usor ceea ce ii dam;
-hidratare corespunzatoare, nu doar cand ne amintim(si cel putin doi litri de lichide, zilnic);
-pentru o mai buna functionare a circulatiei sangelui este recomandat sa facem zilnic cel putin 30 de minute de miscare, exercitii fizice;
-evitarea unor miscari bruste sau a ridicarii unor greutati mari, care pot crea dureri de cap sau ameteli.

Este important sa ne axam in permanenta pe preventie, sa apelam intotdeauna cand este nevoie la doctor si sa avem un stil de viata sanatos, sa facem sport cat se poate de mult si sa avem o alimentatie bogata si diversificata.




Niciun comentariu: